Asia

Mongolia Expedition: An unforgettable journey

Fjorårets tur til Mongolia ga virkelig mersmak, så Rune og jeg reiser tilbake med fire venner. Denne gangen er det Vidar Holte, Per A.G. Andersson, Tom Ketil Hopen, og Knut Petter Øvereng – venner fra Namsostraktene.

Turen startet fra Oslo via Stockholm og Moskva, og etter mange timer lander vi i Ulan Bator, hovedstaden i Mongolia. Her blir vi møtt av arrangøren og tolken, som sørger for bagasjen, våpenlisensene og visumene mens vi slapper av i VIP-loungen. Så bærer det videre til en lokal flyplass før den siste etappen med bil inn til fjellene.

Den første dagen er fylt med forventninger. Vi ser mange dyr, men ingen felles. Fjellformasjonene er enestående, med varierte farger og unike mønstre. På dag to lykkes vi: etter kun en halvtimes gåtur, får jeg øye på en flott ibex. Jeg skyter, og med ett er mitt trofé på over en meter i hornlengde sikret.

Etter flåingen, er det tilbake til campen for å klargjøre kjøttet og hornene. På kvelden skåler vi over suksessen og jakthistorier deles ved bålet.

På dag tre blir det mer utforsking av fjellene. Vi finner flere bukker, men ingen i riktig størrelse. Vidar, biolog, gir meg innsikt i floraen som vokser i dette fjerne hjørnet av verden, og vi har en hyggelig dag i den majestetiske naturen.

På dag fire, etter flere timers jakt, feller Vidar en imponerende ibex på over 42 tommer. Det er et øyeblikk preget av spenning og presisjon, og vi feirer etterpå med et siste glass før returen.